torsdag 10. november 2011

Vin tur og Kangaroo Island


Det er lenge siden det sist ble skrevet noe her så vanlig, grunnen er enkel, vi har vært veldig opptatt med skole. Nå har endelig jeg gjort ferdig det siste essayet, mens Magne sitter å leser til eksamen og er ferdig neste uke. Så da har jeg i allefall fri et par uker før det er pånn igjen med to uker undervisning.

Vi var på vin tur i midten av september, med stor gjeng med internasjonale studenter, og Australske studenter her som arrangerte det hele. Turen gikk til Barossa Vally som er et vin distrikt ikke så langt fra Adelaide. Vi fikk besøkt fire vin gårder; Richmond Grove, Chateau Dorrien Winery, Wolf Blass og til slutt Jacobs Creek. Vi fikk smakt mye god vin og noe ikke så god vin, og kjøpt med oss litt vin også. Alt i alt var det en flott tur til Barossa Vally, og absolutt og anbefale hvis noen av dere skulle finne på å komme på besøk ;) *hint*














De norske jentene på vin tur:)



























For noen uker siden var vi på tur til Kangaroo Island sammen med 40 andre internasjonale studenter, altså 42 til sammen, hvor over halvparten var tyskere. I grunn ikke så merkelig for de er overalt;) Først og fremst så ligger Kangaroo Island utenfor kysten av Adelaide, det er ca et times kjøretur til ferja, og ca en halvtime med ferje over til øya, som er på størrelse med kypros og tredje største øya i Australia.
Det var et tett tre dagers program med to veldig morsomme Australske guider, som til tider var mer gira og opplagt enn oss.
I korte trekk fikk vi vært på noen fine utsiktspunkter, lett etter koalaer rundt der vi skulle overnatte, som forøvrig egentlig var en fin plass. Vi fikk sett Kelly Hill Caves den første dagen, for de som har vært i grotter før så var ikke dette veldig spesielt, i allefall syntes ikke jeg det (mulig Magne er av en annen oppfatning). Etter det var vi på Kenguru walk, og ja vi fikk sett masse kenguruer på den lille turen, de var stort sett overalt, og enkelte i gruppa syntes det var gøy å skremme de litt, så alle hoppet samtidig, stakkars dyr, men må innrømme at det er ganske morsomt å se på når de hopper;)
På dag nummer to var vi på en fin gå tur ned til en liten strand hvor flere benyttet anledningen til et bad i det kalde vannet, og uten sola i sikte. Vi fikk også sett seler og de berømte remarkable rocks denne dagen, og ikke nok med det fikk vi oss en koala walk, hvor koalaene absolutt var til stede langt oppe i trærne. Vi fikk også endelig skjønt forskjellen på Wallabie og en Kenguru, der er vist nok litt som en hest og en ponni, hvor Wallabie er en ponni:P  Etter middag fikk vi sett på pingvinene som kommer opp av vannet om kvelden, men fordi det selvsagt var blitt mørkt har vi dessverre ingen gode bilder av de, men vi fikk sett de. De var utrolig små, mye mindre enn jeg hadde forventet at de var.
Siste dag av turen ble startet med sandboarding i little Sahara. Ja, det er litt som å stå på snowboard eller ake på snø, bare at det gikk litt saktere, det er mye mulig at dette var fordi vi hadde litt uflaks med de brettene vi prøvde, for det så nemlig ut som de andre gikk mye raskere ned bakken. Det ble også gjort forsøk på å kjøre både 6 og 10 stk sammen ned, med noe sviktende resultater. Etter en time med mye gøy i sand dynene dro vi avgårde med en halvkilo sand for å se på sjøløver. Som jeg egentlig synes var veldig gøy, og så fikk vi mange flotte bilder av dem. Siste stopp på turen før det var det som helt sikkert må være verdens dyreste ferje på et så lite strekke (18 km og ca 500 kr tur/retur per pers + bil (ca. kr 1000 tur/retur)), ble det tur på en strand, og typisk nok så begynte det å regne når vi skulle dit, men det var selvsagt fremdeles noen som benyttet sjansen til å bade, for vår del var det alt for kaldt;) Alt i alt var turen kjempe flott, og er også noe å anbefale, men for all del ikke ta turen på egenhånd, og melde seg på en tur er billigere og jeg tror man får mer igjen for pengene;)

På gå tur til stranda du ser i bakgrunnen, vi kunne vært heldigere med været, men det regnet ikke heldigvis.






































Sandboarding!















en baby sjøløve:):) 















Den 19 desember er vi klare for nye eventyr igjen langs øst kysten i to måneder og Tasmania i midten av februar. Magne skal riktig nok på en lite helg tur første helga i desember, men han får nesten fortelle om den turen selv, jeg skal bruke den tiden på å lese. 
Vi skal prøve å komme med et innlegg om ikke så lenge igjen og så håper vi alt står bra til med dere der hjemme, mens vi koser oss her og liker at sommeren har kommet:) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar