tirsdag 27. desember 2011

Jul i Australia

Det er veldig spesielt å feire jul I Australia, med 37 grader og skyfri himmel. Det er vanskelig å komme i julestemning, og er vi er vel i grunn ganske sikre på at den heller aldri kom og at jul paserte oss like raskt som den kom. Vi har altså begynt ferien vår på østkysten, og befinner oss for tiden i Cairns. Der vi også har tilbrakt jul og skal være til over nyttår.

På julaften ble det strandtur på dagen, og senere på kvelden var vi ute å spise middag på en fin havne resturant, det ble en særdeles annerledes julemiddag, men det var absolutt god mat og vin, og ikke minst dessert, og det ble i tillegg den dyreste middagen vi har hatt i Australia, men tror vi begge var enige om at det var verdt det J  Etter en god middag, gikk vi til parken og fant oss en palme som fungerte som juletreet vårt i år, hvor vi utvekslet gaver. Ellers så får vi også benytte annledingen her til å takke for de andre gavene vi også har fått, endten tilsendt eller fått beskjed om hva er via meldinger ;-) Dere vet selv hvem dere er, så tusen takk J
Ellers har dagene i Cairns gått med til bilkjøp og det som hører med der, og ellers litt shopping av utstyr vi trenger til resten av ferien.

I dag har vi vært på tur til Great Barrier reef, på snorkle tur. Vi besøkte to koral rev, og det siste er vel det som er mest nevneverdig, ikke fordi jeg syntes det var skuffende, men det var litt for mye bølger på det første stedet og jeg ble sjøsyk, og det andre var  mer imponerende, hvor man så klart fisker fra båten også. Magne fikk også prøvd et lite dykk ned til 6,7 meter. Dette var et såkalt introduksjonsdykk, som var en gøy opplevelse, og fikk sjangsen til å få prøvd ut det. Alt i alt var turen vellyket, til tross for at man er fryktelig solbrent (i allefall jeg).

Nå ser vi fram til de neste to månendene med reising ned over østkysten og Tasmania i midten av februar, før det er tilbake til Adelaide og skole for semester nummer 2.
Vi skal prøve å legge ut bilder på facebook etterhvert også,men internett her nede er tregt som et vondt år og litt til, sånn at man enkelte ganger skulle tro man bodde i et u-land. Håper deres julefeiring har vært finJ og godt nytt år J

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar