fredag 8. juli 2011

Reisen til Adelaide!


Endelig er vi her, etter mange uker eller måneder med forberedelser, så er vi i byen vi har snakket så mye om. Byen vi skal ha som bosted i et og et halvt år. Har vel ikke gått helt opp for meg ennå, men tror det blir bra når man bare kommer i gang og blir kjent, for akkurat nå er det litt rart, men fint også.
Det er i allefall godt å være to, og vi skal nok ta godt vare på hverandre.

Det har vært mye forberedelser som Magne har nevnt på i tidligere blogg innlegg, men så er det pakkingen da. Man må for all del ikke glemme pakking, vi endte vel opp i noe over 60 esker, og godt bort i mot 40 bananesker, pluss masse annet utenom, og fylte opp varebilen til Fredrik, det var så vidt at syklene fikk plass til slutt. Vi holdt på noen uker med nedpakking, og det var direkte utrivelig å være i leiligheten til tider, så godt at man jobbet en del, til tross for det ekstra stresset det førte til på slutten. Vi var nok begge to lei og slitende på slutten, og det var greit å komme seg ut av leiligheten, men samtidig litt rart også, men nok om sånt viss vass, det er vel ikke det dere har lyst til å høre om;)

Turen startet tirsdag 5 juli, fra Horten til Gardermoen, vi hadde god tid, meget god tid!! Noen ville kanskje si i overkant god tid, men sant nok så er det vel greit å være for tidlig enn for seint ute, til tross for at det ble 4 timer venting på Gardermoen. Som Magne nevnte på ble det i tillegg en brannøvelse på kjøpet, men likevel kom vi til London på tiden! I London ble det venting, men gikk i grunn fort før vi satte oss på den lengste delen av turen. Jeg har vel aldri lengtet sånn etter en seng, en god stilling og sove i eller i det hele tatt søvn. Stort sett så kunne jeg tenkt meg og sove, film ble et ork, serier var ikke artig, bok var uaktuelt, så der satt man da og vridde seg til alle mulige sider for å prøve å sove litt. Fikk vel litt blund på øynene begge to der vi lå opp på hverandre, men ikke nok selvsagt! Vel fremme i Singapore var det godt å kunne bevege seg rundt på den store flyplassen, store avstander gjorde plutselig ikke så mye, det var rett og slett greit å gå litt!
En ting som alltid blir en konklusjon etter flyreiser er at flymat er og blir vondt, spesielt når de ikke har det man helst ville hatt og må ta til takke med sjømat, æsj, godt vi hadde litt nød provianter på veien, og stopp på flyplasser så det ble mat J

Tror det også skal nevnes at jeg tror Magne hadde mer reisefeber enn meg, og var minst tålmodig av oss to, hvem skulle tro det?

Vel fremme i Adelaide, døgnville, slitende, sultne og ikke minst et stort behov for en dusj, ble vi møtt av en som skulle kjøre oss til der vi skal bo for det neste halvåret. Veldig hyggelig eldre mann, som kunne fortelle oss og vise oss en del ting underveis.
Når vi endelig hadde kommet oss fram og installert oss litt ble det tur ut for å finne mat og finne ut av buss til Ikea.  Så ble det tur på ikea. Helst ville vi nok egentlig sove, men vi hadde verken sengetøy eller annet nødvendige ting, så handle måtte man rett og slett. Det er nå torsdag formiddag, og det skal nevnes at vi har i grunn ikke har hatt noen onsdag, og man blir lett litt forvirra av slike ting!
På Ikea, fikk både spist svenske kjøttboller og handlet kjøkkenutstyr, dyner, puter og sengetøy, pluss en hel masse mer. Men når ble det vanlig med chips til kjøttboller, og hva skjedde med å servere hvitløkbrød til? Jaja, godt med mat var det uansett. Etter handle turen på ikea hadde vi tre store blå ikea poser, pluss to små papirposer, og alt dette skulle vi ta buss med, og komme oss fra bussen og til leiligheten med. Det gikk greit;) 
Tilbake var det nok en tur ut, denne gang for å skaffe diverse andre små ting som man trengte. Det ble en fryktelig lang dag, så etter å ha brukt litt tid på å pakke ut ble det rett og slett soving,  vi sov stort sett fram til morgenen i dag, men med noen våken timer innimellom.
Så var det bostedet da, lite, men hyggelig i grunn. Problem er skapplass og en stol for lite til skrivebordet, men ellers er det i grunn helt greit;) Det er helt nytt her, så veldig moderne stil over det hele, døra riktig nok trekker som bare det, det siver rett og slett inn kald luft, kjedelig.

I dag har dagen stort sett godt med til en tur på markedet, og vi fant endelig en stor matbutikk med alt mulig. Konklusjon så langt er at mat er litt biligere her, men vann er dyrt, så vi har kjøpt filter i en mugge som renser vannet litt bedre for oss, det smakte rett og slett ikke godt det man får rett fra springen, og det lukter klor lang vei! 

Dette ble fryktelig langt, men håper dere ikke har kjedet dere på veien likevel JJ

Noen bilder følger;) 


Verdens største passasjerfly;) 















På flyplassen i London før avgang til Singapore





















Adelaide:)


2 kommentarer:

  1. Så godt å høre at dere har kommet dere vel frem og i orden! Har tenkt på dere!

    Nå gleder jeg meg til fortsettelsen :)

    Stor klem fra Tonje

    SvarSlett
  2. Heisann!
    Godt å høre at dere har kommet frem etter den lange reisen :) Blir spennende å følge med videre.

    Klem fra Heidi :)

    SvarSlett