torsdag 21. juli 2011

Victor Harbor og mye annet


Nå har vi allerede vært her i 2 uker. Det har vært to intensive uker preget av å finne seg til rette, komme i orden med praktiske ting, velkomstarrangement via universitetene, samt for min del også et orienteringsprogram via Fakultetet for Økonomi.

For å ta det siste først, så ble jeg plutselig hivd inn på noe de omtalte som “Bridging Program”, og som i det store og det hele handlet om å lære hvilke formelle krav til skriftelige innleveringer, og om generell høffelighet ovenfor lærere og professorer, med andre ord ikke noe nytt for min del. Er derfor av den oppfattelsen av at 70 % av 7 dagers kurset kunne vært komprimert ned til én dag. Dog var det fire interessante seksjoner; en om selve undervisningsopplegget i Australia, en bibliotek-tur, en seksjon som gikk på plagiering, i tillegg en seksjon hvor vi hadde besøk fra immigrasjons- og karantenemyndighetene, samt tollvesenet. For å si det først som sist, det er ikke farlig å ta med mye rart til Australia, så lenge man er ærlig når man fyller ut tolldeklarasjonen. Dvs. At har du så mye som en liten sjokoladeplate med deg inn i landet og ikke krysser av på at du har med mat, så risikerer du $ 225 i bot. Ikke fordi du har med sjokolade, men fordi du ikke var ærlig. Fikk også høre at de tilbyr gratis skovask om du har glemt å vaske søle av skoa dine før du dro. Hovedargumentasjon for at de er så strenge på slike ting, er frykten for at noen skal ta med bl.a. munn og klovsyke inn til landet. Ikke nok med det, så var det også restriksjoner på hva man kunne ta med seg av frukt, fisk etc mellom delstatene her.

Av mer sosialt og kulturelle innslag, så kan det nevnes et par tre seksjoner hvor vi har fått høre litt om kulturen, som faktisk strekker seg minst 40 000 år tilbake via aborginerne. Det har vært litt informasjonsmøter om sport, klubber og hva som skjer i Adelaide, så det er lite som tyder på at vi skal kjede oss her i sør.

I dag var jeg på tur til Victor Harbor med ca 350 andre internasjonale studenter på University of Adelaide (UofA). Victor Harbor er en liten by ca 7-8 mil rett sør for Adelaide som er kjent for hvalsafari, da hvalene bruker å komme opp der for å puste. I tillegg skal det også være mye pingviner der, men de kommer først opp av vannet når det blir mørkt. Så vi så hverken pingvin eller hval i dag. Derimot var vi også på i Urimbirra Wildlife Park i nærheten hvor vi fikk hilst på kenguru (som vi også matet og klappet), wallabies, wombat, koalabjørn, slanger, krokodiller, diverse krypdyr, dingo, western quoll, struser, pellikaner og mange andre fugler i mange ulike farger. Var utrolig artig å se kenguruene hoppe og “gå” bortover. Så ble en opplevelsesrik tur likevel.

Har også fått vært litt rundt i byen og omegn, og vårt inntrykk så langt er at det er en velstelt og fin by, hvor det er raskt og lett og komme seg rundt i. Var også en tur utom stranda og kan bli bra der til sommeren :-)

Ellers begynner vi å komme greit i orden her nå, etter er par turer til IKEA og mange turer rundt i byen på jakt etter billig utstyr, og det meste av praktiske ting er i orden. Jeg venter egentlig bare på bankkortet mitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar