torsdag 14. juli 2011

Adelaide Hills, Cleland wildlife park and Hahndorf:)

Internasjonale studenter på tur sammen for å oppleve ville dyr;)  Vi var tre fulle busser som kjørte fra Adelaide i dag tidlig mot Adelaide hills, som ligger en 15 min fra sentrum av Adelaide. Første stopp på turen var cleland wildlife park, hvor vi skulle få treffe både kenguru og koalabjørn, og mange andre dyr. Forventningene var høye, og de levde så absolutt opp til det også, i allefall synes jeg detJ
Noe av det første vi fikk se på vår tur gjennom parken var kenguru, svært tamme og menneske vante. Vi kunne fint stille oss opp å ta bilder med de uten at de brydde seg nevneverdig om akkurat det, bra for oss, men kanskje litt synd på dem når det kommer busslass med folk. Myke pels hadde de i allefall;) Fikk også sett tasmanian devils, eller en i allefall, den løp bare rundt i sirkler på sirkler, og var vanskelig å ta bilde av med den store farten den lille skapningen hadde.
Det er også greit å nevne at vi så wallabies, disse ser akkurat ut som kenguru, men bare mye mindre og egentlig mye søtereJ
På rundturen så vi også rotte lignende dyr, som vissnok skulle være tre forskjellige typer, jeg og ingen andre heller for det sags skyld klarte å skille de fra hverandre, de løp stort sett rundt beina våre når de var i nærheten av oss. Ellers var det mye fugleliv, og det gjaldt også ender, emus og ikke minst pelikaner, og jeg må bare si : De er STORE!! Og skummle.... De hakket etter oss, mulig vi kom litt for nærme, men skummelt!
Må heller ikke glemme de søte dingoene, de var fine, selv om de er farlige, og så er det wombats da, hva skal man si om de, en miks av mange dyr så de ut som, og i grunn ikke så søte i mine øyne. Til slutt fikk vi nærkontakt med en våken koala, de ble matet sånn at vi kunne komme nære dem og klappe de, myk pels og veldig søteJ
Alt i alt var turen i parken veldig gøy, men en kald fornøyelse. Jeg er glad jeg kledde på meg to lag med tøy hele veien, og lue og kjøpte meg nytt tykt skjerf i går. Kan tenkte meg at det var rundt en fem grader der oppe.
Videre på turen i dag, ble det tur til Hahndorf city, en liten by, preget av tyske settlers. Mye tysk inspirert, og veldig turist by, helt tydlig at det er det de lever av. Her fikk vi spist lunsjen vår, og kikket rundt et par timer, men mest av alt var det deilig å kunne sette seg inn, bestille en kakao, og varme seg. Byen er absolutt vært et besøk, men man trenger ikke to og en halv timer der!

Ellers er det vært å nevne at denne uka har gått med til velkommen uke, og møte med andre internasjonale studenter, men merker jo at hele opplegget er mer rettet mot de som er bachelor studenter og aldri har bodd hjemmefra før, eller de som er utvekslingsstudenter, så til tider har kanskje informasjonen vært litt kjedelig, og lite nyttig. Har møtt folk fra mange ulike nasjonaliteter, og et par norske jenter også, som faktisk er på utveksling fra Kristiansand, så det var jo litt morsomt. Det er mange hyggelige folk, så jeg håper det er like mange hyggelige folk på studie mitt også, og nå som forkjølelsen jeg har slitet med denne uka er på vei bort lover det jo bra for den kommende ukaJ

Det har vært en del styr rundt studie mitt og valg av fag. Plutselig hadde de bare to kurs å tilby fra nå og fram til desember, også er det to intensive kurs i desember, på ca en og en halv uker hver seg, og det merker jeg at jeg ikke er super gira på, samtidig som det vil gå ut over turen jeg kjøpte i gave til Magne til Tasmania, men håper jeg kanskje kommer ute av det med å ta en av dem, også kanskje fikse så jeg tar flere et annet semester. Jeg skal på møte med ei på skolen i morgen ettermiddag, så håper hun har noen løsninger og kan svare på alle de 1000 spørsmålene jeg har!

Magne får selv fortelle dere om hans erfaringer fra den første uka. Jeg kan i allefall si at han er litt skuffa over at de har dårligere bli kjent opplegg enn det vi har. Så han leser artikler, mens jeg har det gøy;) Til helga håper vi på bra vær, sånn at vi kan ta en tur i Adelaide Zoo.


PS, jeg ønsker meg fremdeles postkort, og dere får et tilbake;) 

Pelikan, veldig store... 





















en liten kenguru i sola:) 















Wombat...















Wallabie:) 




















Meg og en koalabjørn:D




















Fra en artig hage i Hahndorf;) 

2 kommentarer:

  1. Wombaten var og er dessidert min favoritt av dyrene. Ikke søt?! Tull og tøys! Et mer karakteristisk dyr enn det, finner du aldri ;-)

    SvarSlett
  2. hehe, nei, jeg synes de så litt ut som en blanding av gris og alt mulig annet, koalen var mye søtere, og de små kenguruene, spesielt den ene babyen som lå inne i posen til moren ennå, den var liten den. ;)

    SvarSlett